Tomten har rest tillbaka till nordpolen

Vi hade en skön jul med massor av presenter. Tim hade ett paketberg större än slaggberget och maten var super. Jag fick ju vänta rätt länge innan jag fick öppna min klapp från Fredrik och Mila. Gissa om jag blev glad när jag öppnar och ser att det är en all inclusive till Turkiet!!!! *tappa hakan* Hur kul kommer inte det bli!? Nu ska jag surfa lite efter bilder och kolla upp pass till Mila som jag kom på att hon måste ha.

Här kommer lite bilder från julhelgen! Kram och trevlig fortsättning till alla!



     

Kolla vad gudmor och  farbror Jocke hade i tomtesäcken... oj oj oj så fin hon kommer bli i vår!




Söndagsbestyr

Idag har vi fixat inför julen samt varit på middag hos morfarn och Annikan. Söndagsstek bjöds det på mmmmmums! I morgon blir det lillajulafton här hemma med mormorn och Kristern. Julklapparna ligger under granen... ja jag har varit och smygklämt på några. Ett papper på en av Lias julklappar gick sönder (å nej det var inte meningen) så fick laga med lite tejp. Tidigt imorn bitti ska jag och syrran dra till stan och inhandla det sista till julmaten och något snyggt att ha på sig till jul ska det oxå bli. Vi vann ju faktiskt lite på v 75 sist så det får bli lite shoppingpengar som jag kan unna mig något till bara mig!


Hej tomtegubbar

En julhälsning från Mila



Tomteluvan var lite för liten... hahahahahahahhahahaha


Då det fanns snö...

All snö är på väg att försvinna..... regnat hela dagen nästan. Kom lite snö men det smälte innan det landade! Grrrr

Tur att Mila hann prova sin julklapp från faster Anna medan det fanns snö... håll tid godo:




Fredagkväll...julkaramell

Nu har jag nyss bakat snickers eller bakat och bakat, jag har iaf gjort snickers. Ligger och gottar till sig i frysen nu. Ska försöka att inte äta upp alla så du får smaka Anna när ni kommer på besök till veckan. Inget idol heller nu på fredagarna att slökolla på. Det fick bli på spåret istället men det är ju samma sak som att dumförklara sig själv. Jag kan ju knappt en fråga. Fredrik däremot kan ju så fort det blir en musikfråga så det är inget kul att tävla mot honom. Kom just på att det var himla längesen man spelade sällskapsspel, jag som tycker det är så kul. Men det har ju varit lite mkt på slutet. kOM PÅ ATT JAG SKULLE JU HA ÖNSKAT MIG ETT NYTT I JULKLAPP!  Oj blev stora bokstäver och jag är för slö för att ändra.

Nu ska jag chatta lite med Anna på msn samt skära till mina snickers.

Kom just hem från mamma och krister och Krister knäppte massor av kort som vanligt så ska lägga ut ett fint här.



Julshopping

Idag har varit en trevlig dag. Varit inne i stan med Sara och Åsa på julshopping och lunch på Radios. Riktigt skönt att gå på stan utan barnvagn måste jag säga, även om jag i bilen hem började längta efter lillstrumpa här hemma. Gladskit var hon när jag kom hem, hon och F lekte för fullt med hennes nya bil. Såg faktiskt ut som Fredrik tyckte det var roligast =)

Sedan var hon faktiskt lite mammig, var längesen jag var borta i 5 timmar. Kanske det längsta jag varit utan henne när jag tänker efter. Eller hon var ju rätt länge hos moster kattis i aug när hon var lill-liten och vi skulle på bröllop. Nu är alla klappar iaf inslagna och jag tror faktiskt jag köpt till alla. Hittade en julklapp till syster som jag köpte i somras i garderoben nyss så tur att jag hittade den.

Nu ska jag kolla på poker på tv:n och försöka sova. Måste ju upp tidigt i morn igen...kyrkis i Njutånger. Gäller att ställa klockan på 09.00 sharp! I morse fick jag gå och byta om medan Mila sov... vi hade ju snoozat 10 ggr innan jag äntligen orkade kliva upp.

Lägger in ett sött kort på kusinerna tre...hoppas dom kan umgås mkt nu i julledigheterna.
 Tv är trollbindande


natti

Onsdag hela veckan

Idag har vi hämtat Timpan på skolan och överraskade sedan honom med en tripp till badhuset. Hoppade från stora och gjorde volter från lilla trampolinen. (Tim alltså inte jag) Vi var även och åt chicky bits på klövern.

Har lite torka på skrivarfronten, känns igen som skrivkramp. Händer det verkligen så lite här omkring!? Hehe. Snart är det jul iaf och ser fram emot att träffa Anna mfl. Ska bli hur kul som helst med glöggkväll hos Logren dan efter doppare dan.

Imorn ska Sara få valla mig runt på stan... tidigt kommer hon å hämtar mig, 10, så det gäller att ställa klockan. Nu ska jag krypa ner brevid Mila och snusa lite på henne. Hon sover så skönt efter en dag på badhuset.

Natti natti

Lilla julafton

Då har vi varit i Ljusdal på Lilla Julafton hos Ella och Bertil. Mkt mat och massor av släktingar. Mila fick träffa Tomten vilket blev en bra första träff. Inte alls rädd eller så. Kramade tomten hejdå efter hon fått klappar. Mila fick en pulka av faster Anna och fina dockor. En Waldorfdocka med snopp som vi döpte till Dick. Tim kommer skratta ihjäl sig när han ser den! Måste ju nästan knäppa ett kort på Dicken och lägga ut här. hahahahhaha

Kommer en försmak av julen här då....



och så här fint var det ute i stugan i Järvsö......


Bakdax

Här börjar snart dofterna sprida sig av allt möjligt. Mitt uppe i julbak. Bullar med saffransmak, knäck och lite annat godis. Samtidigt är laxen i ugnen och Mila sover. Full rulle med andra ord. I morgon fyller Fredrik år och det skall firas med julbord på Jernet. Får se om han rullar därifrån. =)

På lördag är det ju dax för lilla julafton i Ljusdal. Det ska bli intressant att se hur Mila reagerar när tomten kommer, om hon inte sover då vill säga. Ska bli skönt att komma iväg en stund faktiskt vi har ju suttit inne nu efter magsjukan i många dagar, känns som veckor.

Lägger in lite kort på julbaket senare......

Trötter är jag

Sitter här och gäspar. Ska nog krypa ner med Milisen snart, hon sover så skönt nere. Idag har vi varit till Hudik och shoppat julklappar till Mila (hon fick blunda inne på Albins). Och så var vi och åt lunch på Kardinalen av alla ställen, mest för vi var slöa och orkade inte trotsa snålblåsten. Hittade många fina paket åt Mila.

Igår satt jag och surfade på youtube och hittade så många roliga klipp, måste lära mig lägga in här.... annan gång. Ska kika vidare lite nu om jag orkar ska ut på kvällskiss med Wilma först bara, tror hon oxå gått och lagt sig i fotänden vid Mila. Vår duktiga vakthund!

Mila har fått en chokladjulkalender av Morfarn. "Fick Tim och Lias ska väl Mila oxå ha en!" Här nere kämpar hon med att öppna en lucka... och nej det är inte hon som får äta upp chokladen, men lika kul tycker hon att det är iaf. =)


Nu är vi friska igen!

Bläää för magsjuka, men nu är vi helt friska igen! Tur att det var en snabb släng av sjukan. Nu är snart hela huset städat oxå. Precis dammsugit övervåningen samt skrubbat alla lysknappar och dörrhandtag! Snart ska Fredrik iväg på innebandy och jag ska krypa ner med Milisen ett tag. Ska försöka få henne att somna lite tidigare på kvällen nu (även om det är skönt att sova till 10 på morgonen!)

Just nu sitter far och dotter nere i sängen och läser "jakten på jultomten", en bok man ska läsa varje dag från 1 dec till julafton. Fredrik har växt upp med den och läste den för magen förra året. Han har nu längtat att få börja läsa den för henne. Sprang precis ner och fotade lite de såg så söta ut!


Magsjuka!

Vi har varit sjuuuuka!!!!! Är helt slut så jag orkar ej skriva..... tyck synd om mig!!

Du e min man!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Å vad ska man säga (syrran stavfelen i detta blogg inlägg får du ignorera kl är 01.29). Haft världens superkväll med brudrana från mammagruppen! Hemma hos Anna Brolin. Vin och god Thaimat. Hur trevligt som helst!!!!!!! Kom just hem. Elin S gjorde mig sällskap. Sisten stänger porten vet ni!!!! Vi har verkligen en väldans tur som är så många som gillar varann som ses. Massa skitsnack och massor av vettigt sagt! Oj så många ggr jag rättstavat nu! Måste köra pekfingervalsen. Bestämde att detta måste bli ngt återkomande i vårt schema. Ska bestämma mer till veckan! Anna var en sådan bra värdinna och hade ett sååånt fiiint hus!!!! (grillfest till sommaren!!!!!!)

När jag kom hem var det knäpptyst (vilket jag kan tänka mig inte var fallet hos de flesta). Mila sov så skönt, Wilma skällde och Fredrik snarkade (som vanligt). När jag gick upp till datorn vaknade Mila och jag tänkte att jag måste gå ner... även om jag inte ska amma henne. F löste det bäst genom att ta henne. När jag gick ut ur rummet somnade hon snällt med napp å välling! Känns så skönt att jag kan sitta här utan att måsta agera mjölkko!!!!!!!!!! Hon klarar sig så bra med sin pappa!  JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA FÄSTMAN!!!!!!!!!!!!! Vi hade bestämt att han skulle ta henne ikväll och då får det vara så! Han klarar ju det galant. Och natten är ju inte över men jag får väl vara vaken ett tag i annat fall. Det var det värt för jag har haft hur kul som helst, och det måste man få ha!

tom rättstavat nu men oj oj trött och snurrig!!! kommer en bild iaf om ni har tur. Annas gulliga Gurra kom med på ett eftersom han vaknadeoch han är ju så söt så man kan smälta!




 

Tjejkväll!

Ikväll blir det livat i Njutånger då lämnar alla mammor sina barn hemma med sina pappor sedan blir det åka av! Ska på fest hos Anna Brolin i mammagruppen. Ska bli mkt roligt. Thaimat och vin står på menyn. Skall även ta med mig kameran så en och annan bild kanske dyker upp här imon kort. (om tjejerna ger mig tillåtelse vill säga)

Annars har det inte hänt mkt idag. Varit och handlat samt fikat på Annorlunda med morfarn. Nu måste jag göra mig iordning.

tack och hej från mig!



Så här illa ska det väl ändå inte sluta.....

Fam Wii

Ja vi är en tokig Wii-familj! Det är ju hur kul som helst. Väntar och väntar nu på att Sara (Zaaara) ska komma hit och starta band med mig!


Tungan rätt i mun nu syster (det gick så däääär!)


Tim håller takten bra!


Äntligen lite snö

Klockan är 22.30 och jag och Mila sitter i sängen och kollar på paradise hotell på tv 400. Hon vill inte sova och jag är inte direkt trött. Ute snöar det... eller regnar det kanske. Hoppas snön som kom idag får ligga kvar. Mila ligger och tränar magmusklerna samtidigt som hon ligger och småfiser. Undra om det är tänderna som gör henne så gasig! Jag fick nyss känna riktigt på nytanden!!! AJ!!! Tur att det var i mitt finger hon bet!

Hoppas vädret blir bättre för imorgon är det prom med Njutångersmammorna! Undra vad folk tänker när de ser 10 mammor med barnvagnar på rad efter Nianforsvägen?


Mila 8 månader

Idag (om nov hade 31 dagar) blir Mila 8 månader! Hurra hurra hurra! Vi firade med babysim. Idag skulle det minsann dykas två ggr. Vi fick även prova att ha flytväst på, det tyckte Mila var asnice. Såg så skönt ut när hon flöt omkring i lugnan ro. De flesta andra bebisarna tyckte inte lika mkt om det. Men Mila finner ju sig i det mesta. Jag vet inte vad hon tycker om att dyka, hon grinar inte iaf men ser väldigt förvånad ut när hon kommer upp. Typ "vadfanhändenu"-blick.

Lill-tjejen har fått en tand oxå, en vass liten rackare. Hotar ständigt med att det blir slutammat den dag hon biter mig. Tror dock hon tycker för mkt om tutte för att våga.

Vi skickar en spec hälsning till Farmor Kine som ligger på sjukhus nere i Thailand med bruten arm. Ajajaj. Tur att det var ett 5-stjärnigt sjukhus så de tar säkert bra hand om henne. Gips i den värmen låter dock allt annat än lockande. Hoppas du kryar på dig. På ett 5-stjärnigt sjukhus har du säkert laptopen i knät just nu.


RSS 2.0