Milas snälla moffa

Mila har fått ny tapet på sitt rum. Hittade en sån fin på Åhlens. Morfar kom hit och hjälpte till att sätta upp den. Jag sa åt F att Morfar och jag skulle fixa det om han inte hade tid. Men med min kvinnliga övertalningsförmåga (som alltid fungerar, hur lättlurad får man vara?) så slutade det med att F och Morfarn tapetserade medan jag och Mila hejade på. Det är inte svårt att komma på en superduper idé och sedan få sin andra hälft att tro att det var hans idé. På det sättet kan man snika till sig det mesta. Mohahahahaha Syster Kattis, du borde gå kurs hos mig så du får källaren vitmålad. *skrattar*





Klippte ut lite figurer som jag gjorde en tavla av samt satte några på lådor under bokhyllan.

Himlarsch vad snö det kommit

Snackade med Sundman förr och i El stockholma var det inge snö alls. Tråkigt för dom även fsat det ju är mindre kul att skotta. Fråga F som idag skottade av vår terass som det rasat 100 ton snö från taket på. =) Vad har man karlar till?!

Nu har den bortsprungna kabeln till kameran kommit tillrätta. Den låg brevid datorn (!) Letade i 2 dagar. Så tydligen har man börjat blivit blind.

Här kommer en bild på snön och vår fina nya bil!


kamera strul....

Hittar inte laddningsdelen till kameran.... liiite frustrerande. Ska leta vidare nu om Mila vill sova. Först ska jag äta stripes med dipp!

Bilen

Idag har vi köpt ny bil! Nu kör vi franskt ist för bil från Syd Korea. För hoppningsvis kan vi hämta den imorn. Det skulle på vinterdäck samt fixas grenuttag. Fin är den iaf... ni nyfikna får se en bild så fort jag kan knäppa på den.

Mila övar på att hasa sig fram, vilket är mkt frustrerande tycker hon. Snart kommer morfarn och Annika hit på middag. Rökt öring från stugan blir det och för oss som ej GI bantar blir det pärer till.

Nu ska jag ner och knäppa kort på Milas fina "nya" rum.

kram så länge...

 kanske är det denna firre vi ska spisa idag...

Delade meningar

Dagens första delade mening: Mila vill inte sova, mamma vill att Mila ska sova. Idag fick lillstumpan bara sova en gång för att hon nu på kvällen skulle somna snabbt. Som tur var hade vi träff med alla Njutångersmammor och respektive barn så Mila hade många kompisar att leka med. Somnade sedan vid 13.30 och sov till 15.00. Vi har varit hos Moffa å Annika på kvällen medan F spelat innebandy. Så nu sover hon, dock oroligt. Vaknar hela tiden så jag får springa ner eftersom den grymtande och snarkande varelsen (syftar inte på Wilma) inte vaknar när hon gråter samt bara grymtar ännu högre som ett rop på att jag ska komma ner och vyssa om. Vet inte varför hon vaknar hela tiden. Kanske måste trycka i henne ett Big Mac innan hon somnar så hon är riktigt mätt. När jag väl går ner för att sova så sover hon bra. Är väl mamsen hon saknar helt enkelt. Jag får väl googla mig fram till några tips senare om hon låter mig sitta uppe ett tag till.

Dagens andra delade mening: Det är halvsvårt att laga mat i detta hus just nu. Mila är rätt kräsen, men börjar dock bli bättre. Senaste tiden har hon bara ätit riktigt bra om vi varit hos Mormor, Kusinerna eller Morfarn. När någon annan matar går det bättre. Amningsmaskin = jag börjar känna mig rejält urlakad. Har tappat några kilon sedan jag började amma så nu är det dax att börja bygga lite fett, vilket har visat sig inte vara allt för lätt. Kämpar dock på. Nyss smällt i mig en tallrik burkmandariner med vaniljvispgrädde på samt mumsar nu på en fin påse Cheese Balls. För att göra det hela lite svårare så kämpar F med någon sorts GI-diet. Det går bättre för honom. Men som ni förstår är det inte helt enkelt att laga mat som passar hela familjen. Den enda som är riktigt nöjd är Wilma som blir glad när Mila lämnar barnmat så hon får slicka i sig resterna.

Nu ska jag smita ner och kika om unga söver sedan musa vidare för att sedan försöka sova själv.


Jag är mammas och pappas lilla prinsessa

Det vackraste som finns!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu kan jag tänka mig att fammo å faffa börjar längta hem....


Singstar hos Nordqvist

Japp i helgen var det Singstar hos Åsa. Riktigt roligt var det.....



Abba singstarskivan gick het......

...och lite olika stilar hade vi när vi sjöng.....



Här kommer bild i början av låten Linda sjöng och sedan en bild hur hon såg ut efter låten..... hahahaha

            


248

uppdatering av gårdagens inlägg.... jag kom till 248 typ sedan började jag få ont i huvudet av att tänka/räkna så jag la mig närmre Mila och luktade på hennes hår ist, somnade väl tillslut.

Ska försöka med te ikväll för det blev det inget igår.

Nattis


Mila ä inne i en "pekperiod" pekar på allt! Och säger ju nu mamamammamama så sött att jag smälter!

sömntips mottages varmt

Jaha nu sitter man här igen fast jag borde sova. Kan inte... å nu kan jag inte skylla på månen tror jag. Ska testa att ta ett glas te nu innan jag lägger mig. Funderar på att nypa Mila i tån så hon vaknar så jag har nåt att göra. Tanken slog mig faktiskt nyss att jag kanske skulle städa lite. Men va fan kan ju inte sätta på dammsugaren mitt i natten.  Mila vaknade så jag var just till henne. Ett försök att ge välling istället för tutte misslyckades så jag blev kvar ett tag. Satt nyss och pratade med en gammal klasskompis från Gävle på msn och han gav mig tipset att börja räkna på 400 och sedan subtrahera med 7 till noll. Han brukade nå 260 innan han somnade... så nu är bara frågan hur bra jag är på huvudräkning. Svar: Jag är dålig.

Med förhoppning om godnatt...GONATT

Promenad och Fika

Då har Njutångersmammorna med barn varit här. Vi gick först runt Kvavtjär som vanligt sedan var det Milas och min tur att stå för lunch och fika. Barnen fick äntligen leka lite med varandra efter juluppehåll. Skönt att det är vardag igen så vi kan gå på kyrkis och mammagrupp samt träffas för onsdagspromenaden.

 Mila, Wilmer och Alfred på lekmattan

Ljus var det här

Utlyste ju tidigare, förra året om tips på lampa till mitt köksbord. Fick ett supertips av min kusse som jag nappade på. Tyvärr drog jag upp linan för sent så den fisken smet. Lampjävlen hann bli slutsåld. Fick däremot en ny i julklapp av min kära sambo. Efter mkt om och men samt byte så sitter den nu på plats och är såååå fin!

I biomörkret

Vi har precis kommit tillbaka från Hudik, som för övrigt är täckt av ett tunnt islager då det regnar och är -1. Var och såg YES-man med Jim C. Det var riktigt mysigt och filmen var bra. Vi har faktiskt inte varit på bio tillsammans sedan Mila låg i magen och då var vi i Ljusdal på "På smällen".

Ja Mila då tänker ni, var var hon? Jo hon hade det så trevligt och roligt hos sina kära kussar. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig i tid.. ska bara tjattra klart med Sara och Vicky på msn först...och det vet jag ju kan ta ett tag så jag ska ju inte ljuga och säga att jag ska sova nu direkt.


I´m a punk rocker YES I am!



Så här såg Mila ut då pappa stylat mig efter badet.

Baka baka liten kaka

Just när alla andra är less på att baka efter allt julstök sätter jag igång. Just nu står en fin långpannekaka i ugnen som ska vara tills alla Njutångersmammor kommer på besök på onsdag förmiddag. Den ser väldigt god ut så hoppas den uppskattas. Tar nog och tjuvsmakar lite ikväll till kvällsmackan. Mila sover iaf.. hallelulja! Har fastnat här nu och pratar med Anna på msn. snart vaknar nog skrutten så det är väl bäst att sätta fart. Pappa F är på pokerkväll med Mikael så vi har myst vi tre tjejer.

Här kommer recpet på kakan. Jag hittade egenplockade blåbär och lingon i frysen som jag strödde på.

Ingredienser
35 st
200 gsmör
6 dlströsocker
4 stägg
6 dlvetemjöl
1 tskvaniljsocker
1 stmandelspån, i påse
3 dlhallon, blåbär eller skivade jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°, lägg bakpapper i en långpanna och
smält smöret i en 2-liters kastrull. Låt smöret svalna och blanda ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Bred ut smeten i långpannan, strö över mandel och bär och
grädda 30 min mitt i ugnen. Dra över pappret med kakan till bänken, lägg över långpannan som lock, låt svalna och skär upp i rutor.


Ett recept från:
Allt om mat


Stjärnor på slottet eller körslaget

Ja vad ska man ta sig till när tv erbjuder så otroligt mkt en lördagkväll? Det är ju såååå många kvalitetsprogram att välja på så jag vet inte vad (läses med en ton av ironi). Tur att man då har ett snällt barn som sover så man kan sitta och surfa runt. Hmmm och snäll är hon ju men sova vill hon ej! Kl är just nu 22.54 piiip och hon åker racer i gåstolen i vardagsrummet. Ja hon somnade ju strax efter 20 men då hon vaknade vid 21 trodde hon visst att hon sovit middag och att det var lekdax. Vad gör man när sötis bara ligger och flinar och småskrattar. Hon får väl leka lite då tänker jag och passar på att sitta här ett slag. För jag är inte trötter. Fredrik har dragit ut på Bockarna (!) med Christer och brudarna so what is a girl to do mer än att kolla på skräp på tv. Men jag har ju mest tur av alla egentligen som får vara hemma med mitt gosmonster.


Gott Nytt År Önskar fam Nygren/Ström

Så här glad är det inte alla 9 månaders bebisar som är på 12-slaget!



Jul med vännerna

Vi hann ju träffas lite iaf. Roligt har vi alltid! Här kommer lite kort när vi den 25e hade glöggkväll hos Logren och Christer.  Observera deras nya och superfina mat/vardagsrum. Sedan är det Wii spelande hos oss. Anna var en höjdare på trummor. Rena rockstar!!!!! Jocke däremot var en mindre bra bowlare, mer förtäljer ej historien. Hål i väggen istället för strike! hahahahaha

                                                                                                



Anna kan inte låta bli att leka med Wilma...och Wilma älskar det!




RSS 2.0