Mila e suuuuuk

Ja Mila är lite sjuker. Söta unge! Men håller humöret uppe ändå. Fredrik ringde till mig idag på jobbet och berättade att hon inte var pigg. Vattniga ögon, rinnande näsa och feber. Han fick instruktioner om hur man ger supp-alvedon och order om att få henne å dricka mkt. När jag kom hem var hon glad men snuvig! Haft en elva under snoken hela dan berättade pappan.

Lillskrutten sover redan nu kl 19 och det är väl enda sättet att bli frisk oxå. Jag ska passa på att städa lite för i helgen drar vi till stugan om inte resten av familjen oxå insjuknar eller Mila blir sämre. Hoppas vi klarar oss. Oddsen för att jag ska hålla mig frisk känns rätt låga eftersom ALLA är snörvliga på jobbet!

Nu ska jag gosa lite Wilma oxå, det behöver hon!

Jobbe jobbe jobbe

...Blir det denna vecka oxå så kontakten med omvärlden är begränsad. Just nu tex: kl är 21.01 och jag ska ner och lägga mig och titta på husfruarna så jag har nåt att diskutera med alla på jobbet imorn!

natti natti

Mila Mila Mila

Ett underverk!

Så här hittar man ofta Mila hemma hos oss!


Hon kan sitta hur länge som helst och bara "läsa"

Är vi hos kusinerna ser det oftast ut så här:



Försöker kramas med en motvillig, nyvaken Lias-fis!

FredagsMYS!!!!!!!!!!

Ska bara avverka 8 timmar på jobbet först. Sitter med en macka och en kopp kaffe nu. Lugnt på jobbet ännu.

Överraskningen

Ni som känner min sambo vet att han älskar att överraska, jag tycker det är bra eftersom jag älskar att bli överraskad! I fredags efter jobbet möttes jag av F i dörren, blev tillsagd att blunda och leddes uppför trappan. Väl uppe bjöds det på 3-rätters med bland annat kantarellsoppa, stek pot-gratäng och mandeltårta. Yammi! Sedan hade han överraskat med att beställa väggdekorer som jag pratat om länge att jag velat ha. Han hade själv valt ut passande till vardagsrum och sovrum. Väldigt fint blev det! Sista överraskningen hittade jag i sovrummet gömt bakom ett uppsatt draperi...en 42-tums HD-tv som han tagit hjälp av sin far att montera upp under dagen. Shit vilken bild!

Han är bra underbar min käre sambo! Nu ska jag ner, ta en dusch sen lägga mig och kolla på Hollywood fruar! Nice!!!

Nu har F laddat ned Madagaskar till Mila...



Vissa har det ganska bra på jobbet!!!!

Fredagsmys....söndagsmys

Fredagsmys hinner vi knappt med eftersom Mila lägger sig så tidigt. Då tycker Mila inte det är mer än rätt att man har söndagsmys...klockan 05.50. Kändes mer som om det fortfarande var lördag natt tycker jag. Hmmm Tur att hon är så underbart snäll och nöjer sig med att ligga i vår säng och kolla på barntv medan jag slumpar vidare en timme.

Nu blir det en kopp kaffe så man piggnar till....

Måste skriva och berätta om helgen sen, Fredrik är ju för underbar!


Recept

Här kommer min variant av köttfärssås ala Timpan. Som sagt kan man göra på många vis... Å jag mäter aldrig nåt utan tar i efter känn.

Köttfärs (typ ett paket..hahaha 400gr då)
Lök
Gröna "sur äpplen"
Äppeljuice
Grädde (ju fetare desto godare)
Creme Fraiche (se ovan)
Salt
Peppar
Buljongtärning
+lite andra goda kryddor man har hemma

Fräs köttfärs med salt å peppar.
Riv äpple och lök.
Stek kött, lök å äpple en stund.
I med resten efter tycke och smak.

det blev fullkornsspagetti här igår.....


äpplen...

...hör hösten till. Lagar just nu Tims äppelköttfärssås....ööö lonstigt kan låtas, men ack så gott! Måste ha med mig lunch å familjen har haft fullt upp idag så det fanns inget klart (som jag faktiskt blivit bortskämd med).

Ska kanske kolla lite på tv oxå... annars blir det tidig säng. Igår var jag duktig värre då jag låg på spikmattan i sängen kl 21.03.

Natti natti

Milas dopdag!

Idag är det Milas dopdag. Började morgonen med mysfika hela familjen (även wilma åt macka vid bordet på egen stol). Tände dopljus och myste. På förmiddagen var vi ut i skogen och plockade lite svamp. Mila åkte ryggsäck och tyckte livet var spännande. Snart ska vi till igge och leka med Lias en sväng.


Hösten

Med hösten kommer svampar och jag är så dugen på att åka ut i skogen och plocka svamp. Tänkte åka till stugan i helgen men tror ingen i denna familj orkar. Vi vill nog bara mysa med varandra eftersom vi knappt träffats under veckan. Några svampar jag inte tycker om är alla äckliga svampar som växer på vår gräsmatta. Var precis ut och rensade bort lite så inte lilltjejen får för sig att smaka.

Vackra att titta på är de i alla fall....



Ett riktigt fint kort tycker jag själv....

090909090909

Snart är det 090909 å klockan är snart 09.09. Sitter på jobbet och diskuterar med kollegorna vad för spännande som kan tänkas hända.... Nu ska vi invänta vad som kan hända!

Hoppas nåt spännande händer er idag....

Mila mila mila!

Å vad jag saknar min lillfis när jag e på jobbet. Eller jag hinner faktiskt inte sakna henne så mkt för det finns en del att göra. Men att komma hem är urmysigt och bara få gosa, leka och skratta. Idag har vi lekt jaga, läst bok och kramats sedan var hon trött och somnade snällt 19.30.



Mila smaskar kaka!

Min gofis!

Imorn blir en körig dag.... tur att Morfar å Annika ställer upp med barnvakt när våra scheman inte går ihop. Kommer få träffa F ca 10 min i morn bitti, sedan kommer han hem vid 23 å då sover jag å Mila.

Här kommer gotjejen när hon är helt inne i ett barnprogram...


Influensa....

...tänker jag försöka undvika. Är mest rädd att Mila ska få det och mkt funderingar runt vaccin. Så svårt när man har ansvar för hur hon ska göra. Det är ju inte så att hon kan bestämma själv som en annan. Tänker att man får helt enkelt lita på vad alla kunniga i ämnet säger, hur ska jag kunna veta bättre än de som forskar och är experter i ämnet. Kollar precis på serien "överlevarna" eller vad den hette på tv4. Det får en att börja fundera. F ligger förresten och sover sedan länge, han säger att han kanske fått influensan, jag gissar dock på att han mår dåligt pga alkoholhaltiga drycker samt sen kväll igår då han var på Milas gudfars 30-års fest. Konstigt att man kan bli så dålig av att dricka 3 öl (!) och en drink (!). Ja jag säger då att det är tur man är av det starkare könet!

Måste visa vilka fina gardiner min kära svärmor sytt åt mig. Blev verkligen tjusigt, nu måste jag mäta andra fönster och köpa mer tyg så hon kan fixa fler till andra fönster.

  

Helgen!

Hade en skön lördag igår. Snälla morfar å snälla Annika var in med Mila och mig på marknan. Mila ville såklart bara gå själv, vilket är en omöjlighet i trängseln på marknan. Tur att de är så snälla (å starka) att de hjälpte till att bära tungklumpen. Förrst satt hon i bärryggan, men mammas veka axlar pallade inte riktigt. Tur att jag köpt en spikmatta så jag snart blir fit som en atlet. mohahahaha

Efteråt åkte morfarn å hämtade wilma så hon fick vara med på grillparty. Riktigt god mat med en underbar grillsås a´la Annika. Måste ta recptet.

Mila har fått en t-shirt av sin far i år igen, kanske ska bli en tradition. Hon fick även välja en själv från morfar å annika å då blev det såklart en med en katt på.

 

September 08 vs sept 09


Marknan

Årets höjdpunkt i Hudik. Ja så mkt händer det här i stan. =) Men jag tycker nog det är lite mysigt med marknan ändå. Det är ju ganska förutsägbart.... Man vet att....

...det kommer regna
...man kommer bli sjukt irriterad på trängseln
...man borde tagit med sig fingervantar
...det är samma krimskrams varje år
...man aldrig vinner en stor schweizernöt
...godiset inte är så gott som det ser ut
...man bara måste köpa en langos, även om d inte är så goda
...man även måste köpa en cocosboll, även om man är sjukt mätt

Ja men så är det bara! Ibland är det ganska skönt med förutsägbara saker. Man vet liksom vad man får.

Nu ska Mila få smaka lite marknadsgodis!


Jobbvecka inte jobbig vecka ...eller?

Nej det är inte jobbigt att vara på jobbet, bara roligt! Men jobbigt att vara från Mila och komma hem när hon är trött och lite gnällig. Det är klart att det är ovant för henne oxå att mamma inte är hemma hela dagarna. Trött är jag oxå när jag kommer hem. Det är inte direkt så att jag kan lägga mig ett tag heller på em. Det blir liksom skiftbyte direkt och F måste jobba. Blir det lika nästa vecka måste jag nog fråga om lite barnvakt så jag hinner göra något alls och orka något. Men som sagt det är roligt på jobbet och många intressanta saker. Jag har tur som har en snäll pappa som jag fått åka med många mornar och eftermiddagar.

I helgen är det marknan och F ska passande nog till Ljusdal. Det är ju iofs Milas gudfar som fyller jämt så det är av förståeliga skäl. Jag ska nog våldgästa min snälla far med fru då. Åka till marknan med dom, kanske käka där och bli lite ompysslad. Jag hoppas på det iaf. =)

Nu är jag så trött så ska stupa i säng, imorn kallar jobb igen!

 

  Mila å pappa myser på dagarna när mamma jobbar.


En svart och vit hund

Vi har ju målat hela sommaren känns det som. Eller jag, Linda å Sara konstaterade faktiskt igår att det knappt varit nån sommar, en riktig usel sådan iaf. Det är inte alltid så lätt att måla med en 1,5 åring och en 4 åring. Mila har färg på många kläder och även den äldre....



RSS 2.0