Sammanfattning september

Vilken härlig månad september varit. Vädret har ju varit helt perfekt verkligen. Snart är allt undanplockat ute i trädgården. Vi har hunnit vara ute mycket, bla i svampskogen. Mila älskar att sitta i babybjörn. Hon får verkligen hänga med på många äventyr. Sista utflykten vi gjorde var till Hornsjön där vi fiskade (utan större lycka), Fredrik badade och vi grillade korv. Supermysigt!

 Måste jag säga att det var rätt kallt i vattnet?

I dag ska vi börja på babysim. Mila tycker redan om att bada och vi har ju faktiskt redan provbadat på badhuset två ggr. Många påstår att babysim är överskattat men vi känner att det är ett bra tillfälle att träffa lite andra barn och föräldrar samt att det gör att man verkligen kommer iväg till badhuset en gång i veckan. Idag är det bara intro så vi ska väl fika och lära känna varandra lite.

 både far och dotter ÄLSKAR badhuset!

I lördags hade jag tjejerna (Åsa, Sara och Angela) över på middag och jag tänkte att vi kunde bowla lite på Wii-spelet. Hmm det slutade i en Wii-maraton! Vi spelade fram till 01.30!! Jag kan tänka mig att Åsa har lite träningsvärk! Sara och Angela var grymma på rockring, Åsa hoppade backhoppning som värsta olympiaden och Angela var ju minst sagt överlägsen på att bowla. Hon menade att det var vinet som gjorde henne till en grym bowlare. När hon berättade att hon inte alls var lika bra på att bowla in real life så bestämde vi att det inom snar framtid blir en riktig bowlingturnering i hudik! Vi måste ju bara vinna över henne!

                 Man ser ju tydligt att Sara inte är liiiika tävlingsinriktad som Åsa! hahahaha

Välkomna

Nu är gäststugan klar...nästan. Lite små piffning fattas än men nymålat å klart i övrigt.



  

Milas dop

Nu är Mila döpt! Sötisen var så duktig i kyrkan! Allt gick ju väldigt bra och vi är otroligt tackasmma till alla ni som hjälpte till. Det blev otroligt lyckat. Man önskar ju bara att man hann sitta ner och prata med alla gäster, men det fanns liksom inte tid. Men hoppas alla hade trevligt.



Mila tackar alla som gjorde dagen supertrevlig!

 Gudmor Anna  Gudfar Anders




Victoria B

Idag har jag klippt mig. Det var ett tag sen om man säger så... innan Mila kom till världen. Har funderat länge hur jag ville ha det. Tack Anna S som googlat fram massa frisyrtips, en del bättre än andra.

 Nej Anna det blev inte denna!!!!

Mamma tyckte jag skulle säga att jag ville ha som Victoria Beckham. Hmmm ja inte ser man ju ut som henne eller är ens en promille så glammig men men det blev iaf någon sorts page.





Yande

Mila har fått en doppresent av mamsen å papsen. Låter ju iofs lite konstigt att ge bort en 7-åring i present, *ler* Hon heter iaf Yande, är 7 år och kommer ifrån Senegal. Tanken är ju att Mila ska kunna skicka teckningar och berätta om sin familj mm när hon blir äldre. Vi ska skicka iväg ett brev med en liten present här i dagarna, kanske en liten julklapp, det tar minst 4 månader innan den kommer fram så man kan undra om den ska skickas med en brevduva eller vad?!


Baksöndag

Idag har vi bakat! Mila och mamma har trotsat sina förkylningar och varit hos mormorn och bakat. Det blev 3 olika sorter, alla lika goda. Mila hann med två sovningar medan vi härjade runt i köket.

 Lämnade några (!) som Krister skulle få äta upp!

Nu ska jag sätta mig och förbereda inför dopet, kolla på ensam mamma söker, samt kramas lite med Mila!

 Mormor och Mila leker (med en sockerpåse)

Pappa har varit på marknan

 
Köpte även en supersöt mössa med halsduk, men den får ni se bild på senare.

Förkylning

både Mila och hennes arma mor är riktigt förkylda. blääää Mila tillägger att hon även fått världens jobbigaste hicka. Måste snart ta fram snorsugen igen, tur att man har en konstig unge som bara skrattar å flinar när den används. Var precis in på marknan med Erika, Axel och Sara, Milisen fick vara hemma med papsen, jag vägrar nämligen gå med barnvagn där!

Tillbaka till förkylningen... förstagångsföräldrar som man är! Började precis diskutera om Mila var för förkyld. RS-virus, andra virus och influensa, det kan ju vara vad som helst. fredrik sprang direkt ner fr trappen och hämtade barnsjukdomsboken och bad mig ringa sjukvårdsupplysningen a.k.a Syrran (inget svar), efter lite googlande och så kom vi fram till att hon nog bara är lite förkyld, men att vi ska hålla koll på andningen så att hon inte får svårt att andas. Hon skrattar dock mellan hostningarna sån är ju hon, vår lilla snormila!


 Mamma har snorpapper redo

Arg argare argast

Men mest ledsen och besviken! Kyrkan ringde precis och vår präst skulle vara bortrest när Milas dop ska vara. OCH DETTA RINGER NI OCH BERÄTTAR EN VECKA INNAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *SKRIKER*

Så mkt för att man var ute i god tid för att detta inte skulle hända. Vilken präst vi skulle ha var ju det viktigaste med hela dopet. Inte kanske för Mila eller Fredrik eller för alla som ska komma men för MIG!!!!!  Hade vi bara vetat detta innan så hade jag ändrat datum! Ringde precis till mamma för att beklaga mig. Hon tycker att vi ska ringa prällen, hota med att gå ur kyrkan och kanske lite bajs i brevlådan till tanten (numer kärringen) i luckan. Jag är beredd att hålla med och göra som hon säger.

Funderar iaf  på att ringa prästen och beklaga mig, mamma skulle prata med honom om hon träffade honom ute på. Kan i varje fall inte ringa nu när jag är så upprörd. Ska gå upp och äta upp alla muffins nu i ren protest!

Allt känns bajs!!!!


Leila bakar style

Nu ska det bli av! Ska äntligen ta tag i gäststugan. De övriga i familjen har "pappa å Mila mystid" så jag har hållt mig ute och slipat spackel samt målat runt dörr/fönster. Svårt att bestämma hur den ska inredas men jag har lyckats övertyga F att det får bli inrett efter temat "Leila bakar", han fattar ingenting!! *hahahaha* Jag ska försöka ge honom en ledtråd:

 Det är inte så manligt tema om man säger så.......


Visste ser mina cupcakes förresten smarriga ut. Jag provbakade dem inför dopet och bjöd lillgrabbsen på när de var här. Lias rynkade på näsan och sa äckligt! Nedrans unge!!!


Har förresten ont i halsen som bara den så nu ska jag ta mig en kopp te och kanske tjuväta lite muffins. På söndag ska jag å mamma ha baka.... smarrigt! Får lägga in fler bilder då.


Ingen fortsättning på prästhistorien än...ska ringa imorn.


tjing så länge /Titti


Hösten är här

Idag har vi börjat göra höst trädgården. Känns som sommaren försvann snabbt samtidigt som vi fått mycket gjort denna första sommar i huset, jag menar taket är nytt, balkong/terass är bytt mm mm. Det är faktiskt mysigt med höst oxå. Wilma tycker nog det skall bli skönast så att hennes allergi blir bra. Nu kan man ju även börja tända lite ljus inne på kvällarna, å det är mysigt!!

                                                



Hösten betyder ju oxå alla smarriga premiärer av alla braiga program på tv. Kollar just nu på idol 2008. Men Mila börjar bli tröttis så nu är det sängen som gäller!!!!!


Badhusets snällaste tjej




Idag öppnade badhuset efter sommaruppehåll. Självklart måste vi dit med Mila så hon får testa att bada i storpool första gången. Det var ju hur kul som helst! Det blev lite bubbel oxå, men bara för mamman som inte riktigt kommit över "the close encounter med korven" från förra säsongen. Men på det stora hela så var det en lyckad eftermiddag. Mila blev dock toktrött så det tog inte många minuter innan hon somnade i bilen på väg hem.

Jag är inte stabil just nu!

Säga vad man vill om att föda barn... det värsta (iaf för omgivningen) måste ändå vara dessa hormoner. De vill aldrig gå ur kroppen, antar de försvinner när man slutat agera mjölkko twentyfour-seven! Inte blir det ju bättre av mina arma axlar. HAR SÅ J-VLA ONT!  I dag har jag nästan (!) ställt till en scen inne på pastorsexp i Iggesund. Jag åkte till Igge för att träffa sjukgymnasten för att få domen över axlarna (återkommer till det sedan). Hade lite tid över så jag smet in på pastorsexpen för att fråga lite inför dopet. Detta utspelade sig sedan:

Tant i lucka (TIL förkortar vi henne som): Jag ser att ni har X som präst.

Titti: VA??? Nej jag har ju sagt att jag vill ha Y.

TIL: Nej men här står att X ska hålla i det.

upprörda Titti (uT): Jag var ju ute i god tid och bokade bara för att jag så gärna ville ha Y! Hur ska ni lösa detta??? (nu börjar tårarna kommma *hahahahha*)

TIL: Ja men det är nog som det är.....

uT: Skriv en lapp till Y och förklara det jag ska ha honom som präst!!!

Vid det här laget ser TIL konstigt på mig och jag känner att det är dax att gå ut för att ta en nypa luft. Så samtalet avslutas med att TIL lovar att framföra mina åsikter men att det nog blir svårt att ändra. När jag sedan är påväg upp mot hälsocentralen funderar jag över att skita i dopet, lämna in en tistel i HT tillägnad kyrkan i Igge samt att kasta alla (och det är många) muffins jag bakat till dopet på TIL. Jag har ingen aning varför jag är så upprörd men intalar mig själv att jag har all rätt att vara det!! Hoppas ingen jag känner körde förbi mig!

Så som ni hör är jag inte riktigt stabil. Det blev inte bättre på hälsocentralen. JAG MÅSTE TYDLIGEN BÖRJA TRÄNA! Det och stretchning är det enda som kan hjälpa mina stackars axlar. Nån som känner sig manad att bli min träningskompis? (inte efter ni läst detta säg!) Jag träna???.... ja jag säger då det.

Just nu känns allt dock ganska lugnt, hoppas nu på ett fint dop, men ser ni att jag sneglar lite surt på prällen så vet ni varför. *mohahahhaha*

Mila fyller 5 månader Grattis


RSS 2.0